Wat is zesde zintuig?

Wat is 'het zesde zintuig'?

De intuïtie of het zesde zintuig is als een leidende stem die in ons woont en waarvan de essentie verbonden is met de emoties. Wanneer het wordt geëxternaliseerd, voelt het lichaam een andere sensatie, die ongemak of euforie kan veroorzaken, afhankelijk van de situatie.

In harmonie zijn met het zesde zintuig betekent dus begrijpen dat het verstand niet overheerst; er is veel meer kennis verborgen in het hart en in het onderbewustzijn, die slechts wacht op het juiste moment om tot bloei te komen of gehoord te worden.

Dus, wek je intuïtie door 6 eenvoudige technieken te bekijken om je zesde zintuig aan te moedigen en zo zelfkennis te ontwikkelen en de weg naar geluk te vinden.

1. Meer aandacht voor dromen

Volgens de vader van de psychoanalyse, Sigmund Freud, in zijn boek "De interpretatie van dromen", zijn dromen niets anders dan de weg die leidt naar het onbewuste.

Dit betekent dat de slaap de perfecte tijd is om de manifestaties van het onbewuste via dromen waar te nemen. Schrijf daarom de volgende ochtend, zodra je wakker wordt, op welke dromen je 's nachts hebt gehad.

Op deze manier zul je een droomdagboek hebben om de boodschappen te kunnen interpreteren die door je onbewuste worden geopenbaard en zul je dichter bij je zesde zintuig komen.

2. Schrijf je dagelijkse gedachten op

Intuïtie wordt niet alleen gewekt door de beschrijving en interpretatie van dromen; je kunt het ook bereiken door de stroom van alledaagse gedachten.

Heb je ooit wel eens aan iets gedacht wat op dat moment niet zo logisch was? Of plotselinge gevoelens had, zonder prikkels te hebben ontvangen om de sensatie te verklaren?

Welnu, wat het ook is, van overpeinzingen tot eenvoudiger verlangens, schrijf alles op in een notitieboekje, als ware het een dagboek van gedachten. Leg in elke beschrijving oprechtheid aan de dag en probeer gewoon de inhoud van de boodschap te begrijpen nadat je de details van de situatie hebt opgeschreven.

3. Verwerp emoties niet

Wanneer je een nieuwe persoon of plaats ontmoet, let dan op de emoties die je voelt, want die kunnen een communicatiemiddel zijn tussen jou en je zesde zintuig.

Als je bang bent om je door dit innerlijke gevoel te laten leiden, doe dan tenminste één keer een test met je eigen intuïtie. Daarvoor moet je jezelf blootstellen aan iets wat buiten je comfortzone ligt, zodat je niet automatisch handelt, maar voelt wat je lichaam te zeggen heeft over hoe je met de omstandigheid om moet gaan.

4. Geest, lichaam en hart in balans houden

Perfect evenwicht wordt bereikt door meditatie. Daarmee is er een controle van de gedachten, die de ruis vermindert die wordt beïnvloed door externe factoren waarover wij geen controle hebben.

Door te zwijgen over wat van buitenaf komt, kan de innerlijke stem met meer helderheid en gevoeligheid worden gehoord. Je zult zelfkennis ontwikkelen en zo weten hoe je oordeel en intuïtie van elkaar kunt onderscheiden.

5. Observatie van de wereld

Externe factoren beïnvloeden onze acties. Of het nu door mensen, problemen of gebeurtenissen is die buiten ons domein liggen, de inhoud van deze agentia wordt door ons geabsorbeerd en, wanneer wij ze niet onder controle hebben, creëren zij wortels die onze vitale energie opzuigen, waardoor een gevoel van lichamelijke en/of geestelijke uitputting ontstaat.

De wereld observeren is een manier om te analyseren wat er om ons heen is, om de "energiedieven" te identificeren. Weten wie zij zijn werkt als een medische diagnose waarbij, door de ziekte te herkennen, een remedie kan worden gevonden.

Reactie plaatsen