Definitie engelen

Wat is tarot?

Wat is tarot? Tarotkaarten laten afbeeldingen zien met een eigen symboliek en verhaal. Je kan ze gebruiken als instrument om gebeurtenissen van vroeger, nu en de toekomst te beschrijven. De kaarten leren je om beter te kijken naar een situatie en antwoorden te vinden in jezelf. Zo kan je met hulp van binnenuit positieve veranderingen aanbrengen in je leven.

Wat is tarot?

Tarot is een kaartspel met 78 symboolkaarten met symbolen en aansprekende figuren, zoals de koning en koningin. Met behulp van de kaarten kan je je inzicht in zaken uit je dagelijkse leven, zoals de liefde of je carrière, vergroten. Aan de hand van dit inzicht kan je stappen nemen of beslissingen nemen en zo je leven positief beïnvloeden. Soms denken mensen dat je tarot kan gebruiken voor het voorspellen van de toekomst. Het gaat echter juist om een spel dat je op veel manieren kan uitleggen en waarbij het van de lezer afhangt hoe de kaarten geïnterpreteerd worden.

Tarot voor beginners: boek bestellen

Het boek Tarot voor Beginners is uitermate geschikt voor iedereen die meer wilt weten en leren over de eeuwenoude symbolentaal Tarot. Op een eenvoudige, praktische, nuchtere en toegankelijke wijze worden alle 78 kaarten onder de loep genomen en besproken. Ook de geschiedenis, manier van werken, diverse legpatronen en verschillen tussen kaarten en overige orakels wordt uitgelegd.

Bestel het boek

De herkomst van tarot

Het eerste gebruik van tarot in Europa dateert waarschijnlijk uit de veertiende eeuw of vijftiende eeuw. De eerste tarotkaarten werden met de hand beschilderd. In de late middeleeuwen was het spel geliefd bij onder meer de Italianen en de Fransen, die zich ermee vermaakten door kaartspelletjes met het spel te spelen. Ook werd het spel later in de tijd gebruikt om in de toekomst te kijken.

In de achttiende eeuw kwam er opnieuw belangstelling voor het tarotspel, dat verwijzingen naar diverse oude religies en de Egyptenaren zou bevatten. Het woord 'tarot' komt misschien van de Egyptische woorden voor 'weg' (tar) en 'koninkrijk' (ro). Ook zou het woord kunnen verwijzen naar de Noord-Italiaanse rivier de Taro. In deze regio in Italië is het tarotspel waarschijnlijk ontstaan.

De functie van tarot

Terwijl het tarotspel vroeger vooral ter vermaak werd gebruikt, wordt het tegenwoordig gezien als een bron van oude wijsheden en inzichten. Het spel helpt je om via zelfreflectie inzicht te krijgen in kwesties die belangrijk zijn in je leven. Sommige mensen geloven dat je via tarot in contact komt met het bovennatuurlijke, anderen zien het spel als een weerspiegeling van onze eigen gedachten. Het is uiteraard verstandig om de kaarten slechts als hulpmiddel te gebruiken en altijd zelf je verantwoordelijkheid te nemen voor je keuzes.

Tarot voor beginners: boek bestellen

Het boek Tarot voor Beginners is uitermate geschikt voor iedereen die meer wilt weten en leren over de eeuwenoude symbolentaal Tarot. Op een eenvoudige, praktische, nuchtere en toegankelijke wijze worden alle 78 kaarten onder de loep genomen en besproken. Ook de geschiedenis, manier van werken, diverse legpatronen en verschillen tussen kaarten en overige orakels wordt uitgelegd.

Bestel het boek

Wat is een tarotlegging?

Tarotkaarten die in de esoterische wereld gebruikt worden bestaan uit de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana (22 troefkaarten) staan voor de grote thema’s of gebeurtenissen uit het leven. De kaarten die hierbij horen zijn bijvoorbeeld mensfiguren als 'De Geliefden' en concepten als 'Gerechtigheid'. De Kleine Arcana (56 kaarten) staan voor de gewone personen en alledaagse gebeurtenissen. Deze kaarten hebben reeksen met Staven, Kelken, Pentakels (munten) en Zwaarden.

Bij een tarotlegging worden de kaarten die je getrokken hebt in een bepaald patroon gelegd, zoals een zwaard of een Keltisch kruis. De kaarten zeggen dan iets over oorzaken en achtergronden van een situatie, de invloed die anderen spelen en de toekomst. Ook een bekende kaartlegging is 'heden-verleden-toekomst'. De symbolische plaatjes zorgen ervoor dat je onbewuste gedachten en gevoelens naar boven komen. Met behulp van de uitleg bij de plaatjes door de tarotlezer en je communicatie met de afbeeldingen kan er een nieuw perspectief ontstaan.

Bij wat voor soort vragen helpt een tarotlegging?

We geven hier enkele voorbeelden van levensvragen waar tarot antwoord op kan geven. Je kan je bijvoorbeeld afvragen wat je moet doen of moet laten in je relatie tot bepaalde mensen om je heen. Een vraag die begint met 'hoe', 'wat' of 'waarom' leidt vaak tot een antwoord met meer inhoud dan een ja-neevraag. Dit zijn voorbeelden van vragen:

  • Relatie: waarom ben ik ontevreden over mijn relatie?
  • Werk: hoe kan ik het contact met mijn collega’s verbeteren? Hoe kan ik meer uitdaging creëren in mijn werk?
  • Carrière: wat houdt me tegen om ander werk te zoeken? Wat blokkeert me om een nieuwe studie op te pakken?
  • Liefde: hoe kan ik de liefde van mijn leven tegenkomen?

Tarotkaarten kopen: waar moet je op letten?

Ben je een beginner op het gebied van tarot? Gebruik dan kaarten met afbeeldingen die meteen een verhaal vertellen. Kaartendecks die je eenvoudig kan interpreteren zijn de Rider Waite Tarotkaarten van uitgeverij Rider. De tekeningen laten alle basiservaringen zien die je als mens kan hebben. Er zijn ook veel andere, mooi vormgegeven decks die geïnspireerd zijn op deze tarotkaarten.

Als je vertrouwd bent geraakt met de betekenissen van deze kaarten, dan kan je ook kaartendecks uitproberen die er abstracter uitzien en waarvoor je wat meer ervaring nodig hebt. Het is in ieder geval handig om als beginner een set te kiezen met een boek of handleiding die je verder helpt!

Tarotkaarten bestellen

Het Rider Waite Tarot is het meest populaire en bekende tarotdeck, zowel voor beginners als ervaren gebruikers. Het spel werd in 1910 voor de eerste keer in Londen gepubliceerd

Bestel het tarotdeck

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank vind je talloze artikelen met handige informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!