Welke soorten engelen zijn er?
Engelen
Spiritueel Groeien
Engelen
4 min

Welke soorten engelen zijn er?

4 min

Engelen zijn sinds mensenheugenis een inspiratiebron. In diverse religies fungeren ze als vertegenwoordigers, waar ze mensen bijstaan in tijden van nood. Engelen geven al duizenden jaren ondersteuning, hoop en troost. Toch worden engelen gezien als een mysterie, als een ongrijpbare materie. Engel betekent letterlijk boodschapper.

Wat zijn beschermengelen?

Een beschermengel is je hele leven bij je. De engel stuurt je liefdevolle energie, beschermt je op aarde en waakt altijd over je. Ieder mens heeft een beschermengel, soms zelfs meerdere. Iedereen heeft een persoonlijke beschermengel. De engel was er al om je te beschermen voordat je naar de aarde kwam. Ze hebben je begeleid tijdens deze reis. Ook als je weer terugkeert naar het licht zal je beschermengel er zijn om je te begeleiden.

Je beschermengel kan je via verschillende tekens laten zien dat hij of zij er is. Soms is het gewoon een gevoel, een teken, waarvan je denkt; ‘dat is toevallig’. Maar het kan ook zijn dat je veren op je pad tegenkomt, je engel wil je op deze manier iets laten weten. Ook kunnen ze via getallen communiceren. Bijvoorbeeld als je op je telefoon kijkt en het is 11.11.

Zie ook: Wat is een beschermengel en hoe maak je contact met een beschermengel?

Wat zijn aartsengelen?

Aartsengelen zijn hoger geplaatst dan normale engelen; ze staan dichter bij God. Aartsengel betekent leider of hoogste in rang en het komt uit het Grieks. Een aartsengel is er om ons goedheid, liefde, mededogen, hoop en vrede te brengen. Als er hulp nodig is dan zijn zij er om ons te helpen. Sta je voor een belangrijke keuze in je leven? Dan begeleidt de aartsengel je in de juiste richting.

Iedere aartsengel heeft zijn eigen werkveld en ze hebben allemaal hun eigen energie. Er zijn in totaal vijftien aartsengelen, maar de meest bekende aartsengelen zijn Michaël, Gabriël, Uriël en Raphaël.

Een aartsengel kan zowel een vrouwelijke als een mannelijk vorm en energie aannemen. Ze kennen geen tijd en ruimte. Je kunt ze daarom altijd om hulp vragen, je hoeft niet bang te zijn dat je de aartsengel ergens anders vandaan haalt. Ze kunnen tegelijkertijd op verschillende plekken zijn en ze hebben elk hun eigen kleur energie.

Zie ook: Wie zijn de aartsengelen?

Engelenkaarten Aartsengelen

Engelenkaarten aartsengelen

Aartsengelen zijn heel invloedrijk en wijs, en liefdevolle gidsen die je op wonderbaarlijke wijze kunnen motiveren en helen. Doreen Virtue maakt je, met de 45 kaarten waaruit het deck bestaat, vertrouwd met de 15 aartsengelen, geeft je hun boodschappen door, helpt je ze te raadplegen en belangrijke levensvragen te laten beantwoorden

Kaartenset aartsengelen bestellen

Wat zijn cherubijnen en serafijnen

Er zijn verschillende soorten engelen. Zo heb je vorsten, machten, krachten, overheden, tronen, cherubijnen en serafijnen. De laatste twee zullen we extra toelichten.

Een cherubijn draagt alle kennis van God. Als er grote projecten of doelen worden opgestart, worden de cherubijnen naar de aarde gezonden. Daarnaast zijn cherubijnen lichtwerkers van de kleurenenergie en al het licht van het universum. Cherubijnen onderhouden de lichtbrug, het gebied tussen de hogere en lagere trillingsfrequentie. De lichtbrug zorgt ervoor dat we buitenzintuiglijke ervaringen kunnen hebben. Dit komt omdat onze geest en ziel een hogere frequentie hebben. Als engelen contact met ons willen maken, komen ze via de lichtbrug naar ons toe. Cherubijnen worden afgebeeld als een sfinxachtige creatie.

Serafijnen zijn de hoogste engelen; ze zijn hemelse raadgevers en staan het dichtste bij God. Ze zijn engelen die het hoogst geëvolueerd zijn en die het evenwicht tussen de planeten en sterren in stand houden. De serafijnen staan erom bekend dat ze enorm veel licht uitstralen; zoveel dat het voor een mens niet mogelijk is om naar ze te kijken. Ze worden omschreven als prachtige lichtwezens met zes vleugels en vier gezichten.

Contact maken met engelen; zo werkt het

Iedereen kan contact maken met engelen. De meest voorkomende manier om contact te ervaren is via de zintuigen. Wanneer mensen in contact zijn geweest met een engel hebben deze niet gezien, maar bijvoorbeeld wel een bepaalde geur ervaren, een etherische klank gehoord, een bepaalde smaak geproefd of een warme en beschermende aanwezigheid gevoeld.

Engelenkaarten zijn een mooie manier om een boodschap te ontvangen van jouw engel. Engelen vinden het fijn om met je te communiceren en geven je graag advies en steun. Trek daarom elke dag een engelenkaart. Om de juiste boodschap te ontvangen moet je open staan voor de engelen. Via jouw gevoel, intuïtie, helder horen of helder zien, kom je erachter wat ze je te vertellen hebben. Voordat je een kaart trekt vraag je aan de engelen of ze je een boodschap willen doorgeven. Je intuïtie of je gevoel geeft aan welke kaart die dag voor jou is.

Beschermengelen tarotkaarten

Hoe toepasselijk zijn de beschermengelen tarotkaarten uit deze prachtige kaartenset. Voor hooggevoelige mensen die verlangen naar de zuivere en gedetailleerde antwoorden van tarot, met bijpassende milde woorden en lieflijke afbeeldingen.

Bekijk de beschermengelen tarotkaarten

Engelen antwoorden orakelkaarten

Doreen Virtue ontwikkelde prachtige kaartensets met engelenkaarten. Eén van haar kaartensets draagt de titel engelen antwoorden orakelkaarten.

Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Dit kan een ‘ja’ of een ‘nee’ zijn, of je wilt weten wanneer je die baan krijgt, een zielsverwant tegenkomt, een beter huis krijgt enz. Deze kaarten bieden je betrouwbare leiding wanneer je een kort en krachtig, maar vriendelijk antwoord nodig hebt.

Bekijk de kaartenset

Engelentherapie Orakelkaarten

Ook de engelentherapie orakelkaarten van Doreen Virtue zijn prachtig. De Engelentherapie orakelkaarten zijn geschikt voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Deze voorspellende kaarten creëren een healing- en begeleidingsproces. Je wordt begeleidt door de Engelen en Aartsengelen, met name door Michaël en Rafaël.

Bekijk de orakelkaarten engelentherapie

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank vind je talloze artikelen met handige informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!