Wat is een beschermengel en hoe maak je contact met een beschermengel?
Engelen
Spiritueel Groeien
Engelen
3 min

Wat is een beschermengel en hoe maak je contact met een beschermengel?

3 min

Misschien heb al eens gehoord over een beschermengel, maar weet je niet precies wat het is. In dat geval is het handig om er meer over te weten te komen, want een beschermengel helpt je met het vinden van geluk. We vertellen je hoe je contact kan maken met jouw beschermengel!

Wat is een beschermengel?

Een beschermengel is een engel die aan jou toegewezen werd bij je geboorte. Deze engel zal je altijd begeleiden, beschermen en helpen indien nodig. Iedere persoon heeft een beschermengel, alleen is niet iedereen hiervan op de hoogte.

Beschermengelen maken zich kenbaar

Beschermengelen zijn creatieve wezens. Ze vinden allerlei manieren om je duidelijk te maken dat ze er voor jou zijn. Vaak zie je de signalen die je beschermengel je pad op stuurt niet, omdat je te druk bezig bent. Als je de tijd zou nemen om hierop te letten, dan zal het snel duidelijk worden dat hij er altijd voor je is. Als je geen tekens ontvangt, dan kan het helpen om je beschermengel hierom te vragen. Maar hoe herken je de signalen van je beschermengel?

Je beschermengel kan op verschillende manieren tekens naar je sturen, hoe hij dit doet is afhankelijk van de beschermengel. Meestal kiest hij signalen die voor jou erg duidelijk zijn. Zo kan het zijn dat je plots van iemand een engelenbeeldje cadeau krijgt of dat je een liedje over engelen op de radio hoort. Als je heldervoelend bent, dan is het iets makkelijker om de tekens te herkennen, want je merkt ze niet alleen op, maar krijgt er ook een speciaal, liefdevol gevoel bij. Dat is engelenenergie die je dan voelt. Ook als je niet heldervoelend bent, kan je tekens herkennen als je opmerkzaam bent. Goed om weten: vaak gebruiken beschermengelen dezelfde tekens om hun aanwezigheid bekend te maken. Let zeker op de volgende symbolen:

Kleine witte veertjes

Omdat engelen vaak geassocieerd worden met veertjes, gebruiken ze die vaak om jou duidelijk te maken dat ze bij jou zijn. Heb je het gevoel dat je de laatste tijd meer veertjes ziet dan anders of zie je plots een veertje op een plaats waar het normaal niet voorkomt? Dan is dit het teken dat je beschermengel over je waakt.

Symbolen in de wolken

Voel je ineens de drang om naar boven te kijken en zie je een wolk in de vorm van een hartje? Dan is dit jouw beschermengel die je probeert duidelijk te maken dat je geliefd bent.

Engelengetallen

Engelen communiceren ook vaak aan de hand van getallen. Herhalende getallen zijn het teken dat engelen in je buurt zijn. Het cijfer 444 is een bevestiging dat engelen je zullen helpen, maar er zijn nog tal van andere getallen met een andere betekenis. Heb je het gevoel dat je de laatste tijd dezelfde getallen terugziet? Dan loont het de moeite om er de betekenis van op te zoeken. Je beschermengel wilt je iets zeggen.

Engelen antwoorden orakelkaarten

Doreen Virtue ontwikkelde prachtige kaartensets met engelenkaarten. Eén van haar kaartensets draagt de titel engelen antwoorden orakelkaarten.

Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Dit kan een ‘ja’ of een ‘nee’ zijn, of je wilt weten wanneer je die baan krijgt, een zielsverwant tegenkomt, een beter huis krijgt enz. Deze kaarten bieden je betrouwbare leiding wanneer je een kort en krachtig, maar vriendelijk antwoord nodig hebt.

Bekijk de kaartenset

Engelentherapie Orakelkaarten

Ook de engelentherapie orakelkaarten van Doreen Virtue zijn prachtig. De Engelentherapie orakelkaarten zijn geschikt voor beginners, gevorderden, kinderen en volwassenen. Deze voorspellende kaarten creëren een healing- en begeleidingsproces. Je wordt begeleidt door de Engelen en Aartsengelen, met name door Michaël en Rafaël.

Bekijk de orakelkaarten engelentherapie

Tips voor contact met je beschermengel

Het doel van een beschermengel is om jou als mens te begeleiden naar geluk en om je te helpen met problemen. Hoewel een beschermengel je altijd zal helpen en beschermen, kan hij je veel beter van dienst zijn als je met hem contact maakt. Maar hoe doe je dat?

Contact maken met je beschermengel is niet zo moeilijk. Toch kan dit in het begin een uitdaging zijn, omdat je niet precies weet wat je moet doen en waar je op moet letten. Eigenlijk is contact met je beschermengel niets meer dan het aanroepen van je beschermengel in een rustige ruimte en hem een concrete vraag stellen. Als je meer kans op slagen wilt, dan moet je rekening houden met volgende dingen:

Stel concrete vragen

Zorg ervoor dat je je beschermengel een vraag stelt die duidelijk is. Op die manier kan hij je beter helpen. Maak je zinnen niet te lang en stel één vraag per keer. Alleen op die manier kan je een duidelijk antwoord terugkrijgen.

Gebruik engelenkaarten

Als je het moeilijk vindt om de signalen en boodschappen van engelen op te vangen, dan kan je gebruik maken van engelenkaarten. Dit zijn prachtige kaarten met engelenboodschappen op. Engelenkaarten maken het je makkelijker om de boodschappen van je engelen te interpreteren.

Sta open voor elk antwoord

Sommige antwoorden hoor je liever niet, maar als je contact maakt met je beschermengel is het belangrijk dat je openstaat voor elk antwoord, ook al is het antwoord niet wat je gehoopt had. Door je enkel blind te staren op het antwoord dat je verlangt, zal je geen oog hebben voor de waarheid.

Beschermengelen tarotkaarten

Hoe toepasselijk zijn de beschermengelen tarotkaarten uit deze prachtige kaartenset. Voor hooggevoelige mensen die verlangen naar de zuivere en gedetailleerde antwoorden van tarot, met bijpassende milde woorden en lieflijke afbeeldingen.

Bekijk de beschermengelen tarotkaarten

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank vind je talloze artikelen met handige informatie. Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!