Wat zijn engelen en waarmee kunnen ze je helpen?
Engelen
Spiritueel Groeien
Engelen
4 min

Wat zijn engelen en waarmee kunnen ze je helpen?

4 min

Wat is een engel en waar kan een engel je mee helpen? Je hebt vast wel al gehoord van engelen, maar misschien is het niet helemaal duidelijk waarmee een engel je kan helpen en wat het contact met engelen voor jou kan betekenen. In dat geval is het zeker de moeite waard om de engelen te ontdekken, want ze zijn erg waardevol in je leven. Hieronder ontdek je meer over deze liefdevolle boodschappers!

Wat is een engel?

Een engel is een boodschapper van God. Het woord engel, dat afkomstig is van het Griekse woord angelos, betekent zelfs letterlijk boodschapper. Er zijn verschillende soorten engelen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: jou als persoon helpen en begeleiden.

Engelen staan zowel in contact met God, als met de mensheid. Deze liefdevolle boodschappers worden vaak afgebeeld als gevleugelde wezens, maar in werkelijkheid hebben ze geen fysieke vorm. Engelen kunnen op verschillende manieren waargenomen worden. Ze zorgen er vooral voor dat ze herkend worden als engel door hun ontvanger. Soms kunnen engelen ook waargenomen worden aan de hand van een gevoel, dat komt omdat ze bestaan uit pure, liefdevolle energie.

Waarmee kan een engel je helpen?

Engelen zijn er om je te begeleiden. Ze zijn er altijd voor je, maar je kan ze niet altijd waarnemen. Het doel van een engel is om jou te helpen op je levenspad, zodat je je levensdoel kan vervullen. Ze beschermen je, geven je moed en sturen je liefde. Als je niet meteen engelen voelt, wilt dat niet zeggen dat ze er niet zijn.

Engelen zijn altijd aanwezig, maar het is belangrijk dat je je hiervoor openstelt. Als je de aanwezigheid van engelen kan voelen, dan kan je ook makkelijker met hen communiceren en dat is nuttig, want engelen zijn een grote hulp in je leven!

Soorten engelen

Er zijn verschillende soorten engelen. Het grootste onderscheid wordt gemaakt tussen beschermengelen en aartsengelen. Hoewel ze anders zijn, hebben ze allemaal als doel om jou te ondersteunen en helpen. Maar wat is dan het verschil tussen een beschermengel en een aartsengel?

Beschermengelen

Een beschermengel is een engel die aan jou toegewezen werd voor je geboorte. Deze engel blijft je hele leven bij je en heeft als doel je te beschermen tegen kwaad. Iedere persoon heeft een beschermengel. Je kan het zien als een vriend en een raadgever. Als je er open voor staat, dan zal je aan de hand van een aantal gewaarwordingen en symbolen merken dat je beschermengel altijd bij je is. Zo kan het zijn dat je plots kriebeltjes in je buik krijgt of een streling over je gezicht voelt.

Aartsengelen

Naast beschermengelen zijn er ook aartsengelen. Het verschil met beschermengelen is dat deze engelen niet verbonden zijn aan één persoon. Ze helpen elke persoon die om hulp vraagt. Er zijn in totaal 15 aartsengelen, waarvan elke engel gespecialiseerd is in een ander levensgebied.

Aartsengel Michaël beschermt je, Rafaël geneest je, Gabriël inspireert je, Chamuël helpt je met je zoektocht en ook de andere aartsengelen hebben elk hun eigen specialisatie. Heb je het even moeilijk? Roep dan de aartsengel aan die past bij het levensgebied waarin je het moeilijk hebt en je zal zien dat er plots oplossingen aan het licht komen.

Zie ook: Wie zijn de aartsengelen?

Hoe voel je de aanwezigheid van engelen in je leven?

Wil je graag contact maken met engelen? Dan helpt het om te weten hoe je engelen kan aanvoelen. Door je bewuster te zijn van de engelen in je buurt, zal je makkelijker met hen kunnen communiceren.

De aanwezigheid van engelen kan je op verschillende manieren ervaren. Het hangt grotendeels af van hoe spiritueel ontwikkeld je bent. Als je helderhorend bent, dan zal je misschien een engelenstem kunnen waarnemen en als je heldervoelend bent, dan zal je een warm en liefdevol gevoel krijgen, ben je helderziend dan kan je lichtstralen zien. Je hoeft zeker niet spiritueel begaafd te zijn om engelen te kunnen voelen, ze kunnen zich ook kenbaar maken aan de hand van symbolen, zoals het getal 444, witte veertjes, muntjes op de grond of het woord engel.

Contact maken middels engelenkaarten

Heb je het gevoel dat engelen met je willen communiceren? Dan kan je makkelijker hun boodschappen opvangen door gebruik te maken van engelenkaarten. Zeker de moeite waard om te proberen!

Engelenkaarten Aartsengelen

Engelenkaarten aartsengelen

Aartsengelen zijn heel invloedrijk en wijs, en liefdevolle gidsen die je op wonderbaarlijke wijze kunnen motiveren en helen. Doreen Virtue maakt je, met de 45 kaarten waaruit het deck bestaat, vertrouwd met de 15 aartsengelen, geeft je hun boodschappen door, helpt je ze te raadplegen en belangrijke levensvragen te laten beantwoorden

Kaartenset aartsengelen bestellen

Engelen antwoorden orakelkaarten


Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Dit kan een ‘ja’ of een ‘nee’ zijn, of je wilt weten wanneer je die baan krijgt, een zielsverwant tegenkomt, een beter huis krijgt enz. Deze kaarten bieden je betrouwbare leiding wanneer je een kort en krachtig, maar vriendelijk antwoord nodig hebt. Als je je in een verwarrende situatie bevindt, geven deze kaarten je een rechttoe rechtaan antwoord en de duidelijkheid die je zoekt.

Doreen Virtue en Radleigh Valentine hebben kaarten gemaakt die een eind maken aan jouw zoeken naar het antwoord door de meest stellige informatie te geven die je nodig hebt. Samen met de handleiding geven de 44 kaarten je stap voor stap aanwijzingen. Met de kaarten van Engelen antwoorden krijg je heldere, directe en liefdevolle boodschappen van je beschermengelen.

Bekijk: engelen antwoorden orakelkaarten

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!