Engelenkaarten voor aartsengelen: maak contact en krijg antwoord op je vragen
Engelenkaarten
Spiritueel Groeien
Engelenkaarten
4 min

Engelenkaarten voor aartsengelen: maak contact en krijg antwoord op je vragen

4 min
Heb je behoefte aan hulp bij belangrijke vragen die in je leven spelen? Of zou je graag emoties over verdriet uit het verleden willen verwerken? Engelenkaarten maken het mogelijk om adviezen van engelen te ontvangen die je verder helpen. Lees hier meer over contact met aartsengelen en de heilzame werking ervan!

Wat zijn aartsengelen?

Aartsengelen spelen een rol in het jodendom, christendom en in de islam. Ze staan boven de engelen en zijn de opperdienaren van God, die dichtbij Hem staan. Hun namen eindigen meestal op de uitgang ‘el’, die een verwijzing is naar de naam van God. Ook veel niet-gelovigen geloven in de kracht en liefde van aartsengelen.

Elke aartsengel heeft zijn eigen rol bij spirituele bewustwording en kan ook de beschermer zijn van mensen in bepaalde beroepen. Als je een aartsengel aanroept, zal hij of zij je altijd helpen, zolang je zelf ook een actieve houding aanneemt. Elke engel is verbonden met een eigen kleur, aangezien het witte licht van God uiteenvalt in de diverse regenboogkleuren.

Waarvoor staan de aartsengelen?

We geven je hier een overzicht van de aartsengelen. Ze zijn verbonden met lichtstralen met elk een eigen kleur:

 • Michaël: de leider van de aartsengelen, hij helpt je moedig te zijn bij angst; staat voor de goudkleurige lichtstraal en wordt ook geassocieerd met blauwpaars en kobalt
 • Rafaël: helpt mensen die in een genezingsproces zitten of zorgen hebben; is verbonden met smaragdgroen
 • Azraël: de rustige aartsengel die je ondersteunt bij elk verdriet, ook bij het overgaan; de kleur crème
 • Uriël: de engel op de achtergrond die licht schijnt op chaotische situaties; de kleur lichtgeel
 • Ariël: de ‘leeuw van God’, die je moediger en zelfverzekerder maakt en over de natuur gaat; de kleur lichtroze
 • Haniël: helpt je met je spirituele bewustwording en natuurlijke remedies; zij heeft de kleur lichtblauw
 • Raziël: helpt je met magische en paranormale zaken en begeleidt je op reis; verbonden met de regenboogkleuren
 • Chamuël: de engel van de vrede die helpt met levensvragen en vragen over werk en relaties; lichtgroene kleur
 • Sandalfon: helpt je met behulp van muziek en zorgt ervoor dat God je gebeden ontvangt; de kleur turquoise
 • Metatron: helpt sensitieve mensen en nieuwetijdskinderen; oudroze en groen zijn de kleuren van deze engel
 • Zadkiël: biedt hulp bij emotionele zaken en helpt je mededogen te hebben; verbonden met de kleur indigoblauw
 • Raguël: gaat over de samenwerking tussen de aartsengelen en helpt je zelfrespect en kracht te ontwikkelen; zachtblauwe kleur
 • Jofiël: laat je schoonheid zien, helpt bij het opruimen en inspireert je tot een kunstzinnig en rustig leven; dieproze kleur
 • Jeremiël: helpt je de balans op te maken in het leven; donkerpaarse kleur

Zie ook: Wie zijn de aartsengelen?

Wat zijn engelenkaarten?

Engelenkaarten zijn een eenvoudig middel om boodschappen te ontvangen van engelen. Zit je met een dilemma, dan helpen engelen en aartsengelen je om een keuze te maken of een probleem los te laten. Ook als je niet goed weet waar je de focus moet leggen in je leven kan een engel je hierbij helpen. Wil je engelenkaarten raadplegen, creëer dan een fijne plek waar je comfortabel kan zitten. Zorg dat je je helemaal ontspant en formuleer de vraag die bij jou speelt. De engelenkaart geeft je het antwoord.

De boodschappen op de engelenkaarten

Heb je er moeite mee dat je leven vaak gejaagd of oppervlakkig is? Of ben je altijd in de weer voor anderen in plaats van aan jezelf te denken? Engelen zijn de gidsen die je verder helpen met vraagstukken en problemen. Ze zijn in staat om je kracht en inzicht te geven via positieve boodschappen en een mooie illustratie. Met een engel communiceren betekent niet dat je een gesprek voert, maar dat je zijn warmte en aanwezigheid voelt en originele ideeën krijgt aangereikt.

Kaartenset met aartsengelen van Doreen Virtue


De Amerikaanse auteur Doreen Virtue is bekend vanwege haar engelentherapie, waarbij engelen je helpen de weg of levensopdracht te vinden die bij je past. Haar kaartenset bestaat uit 45 kaarten met boodschappen van de aartsengelen. Bij elke aartsengel horen steeds drie kaarten. Ben je op zoek naar inzicht in je situatie, antwoord op je vragen of wil je een probleem overwinnen? Met behulp van de handleiding kan je leren hoe je de kaarten raadpleegt voor jezelf of anderen. Probeer het zelf uit!

Kaartenset aartsengelen bestellen

Aartsengel Gabriël Orakelkaarten


Met deze mooie kaarten van Doreen Virtue ontvang je zorg, bemoediging en leiding. Dit helpt je vooral wanneer je creatief bent en anderen iets probeert te leren.

Iedere kaart heeft een schitterende afbeelding met een positieve boodschap. De handleiding vertelt je hoe je een accurate Engelenkaartreading kunt doen voor jezelf of voor anderen en geeft tevens de uitgebreide betekenis van de kaarten.

Bekijk: Aartsengel Gabriël Orakelkaarten

Grote Aartsengel kaarten


De Grote Aartsengelkaarten zijn op liefdevolle wijze ontworpen en vormen samen met het bijbehorende handboek een inspirerend en harmonieus geheel. De kaarten en de tekst begeleiden je op een inwijdingsweg in 18 fasen naar de louterende en warme wereld van Licht.

Bekijk: Grote Aartsengel kaarten

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!