Kun je engelen zien?
Engelen
Spiritueel Groeien
Engelen
4 min

Kun je engelen zien?

4 min

Een engel zou je kunnen zien als een lichtwezen van majestueus formaat, dat naar onze aarde is gestuurd door de Schepper, om voor jou te zorgen en over jou te waken. Er zijn verschillende soorten engelen, zoals natuurengelen en aartsengelen, maar de meest bekende engel is toch wel de beschermengel. Deze engelen waken over de mensheid. Engelen komen voor in vele religies, maar dit betekent niet dat je een bepaald geloof moet hebben om in het bezit te zijn van een beschermengel. Engelen zijn altijd bij je, of je nu wel of niet in ze gelooft. Ze zijn altijd waakzaam en altijd aanwezig.

Wat is het verschil tussen engelen en aartsengelen?

Een gewone engel werkt vooral individueel. Iedere engel heeft een bepaalde kwaliteit waar hij of zij in uitblinkt. De engelen die je om je heen hebt hebben allemaal hun eigen kennis en willen jou met al hun liefde helpen. Gewone engelen kunnen allerlei engelen zijn, zoals natuurengelen, groepsengelen en geboorte-engelen.

Een aartsengel staat bovenaan in de hiërarchie, boven de beschermengelen en gewone engelen. Aartsengelen zijn boodschappers van God en helpen je door je de weg te tonen nar liefdevolle energie en liefde.

Zie ook: Wie zijn de aartsengelen?

Kun je engelen zien?

Om in het bestaan van engelen te geloven, willen veel mensen een fysieke verschijning zien. Ten eerste is een engel niet in staat om aan je te verschijnen als je wakker bent en daarnaast zou je er enorm bang van kunnen worden. Een engel is zo’n reusachtig en ontzagwekkend wezen, mocht dat ineens voor je staan, dan zou je enorm schrikken.

De verschijning van een engel wordt door onze hersenen beter geaccepteerd als we in een meditatie zijn, of in een trance. Maar ook tijdens een droom kan een engel je komen bezoeken. Je lichaam slaapt dan, maar je geest is waakzaam en wakker, waardoor je beter in staat bent om een engelen bezoek te accepteren (zonder er bang van te worden).

Tijdens een meditatie, trance of in slaaptoestand is het niet alleen voor je geest eenvoudiger om een engel, of een ander groot lichtwezen, te erkennen, het is voor een engel ook gemakkelijker om aan je te verschijnen. Dit verklaart gelijk waarom veel mensen een engel zien als ze bijvoorbeeld tijdens een operatie niet bij bewustzijn zijn, of wanneer iemand een bijna dood ervaring heeft.

Boek: berichten van je engelen

In Berichten van je engelen legt Doreen Virtue uit dat het bijzonder eenvoudig is om zelf te communiceren met je engelen en vertelt zij hoe je werkelijke engelenadviezen glashelder onderscheidt van je twijfels en angsten. Ook biedt zij een bijzonder overzichtelijke stoomcursus om zelf, zonder tussenkomst van wie dan ook, contact te leggen met engelen.

Bekijk boek: berichten van je engelen

Vraag een engel aan je te verschijnen

Je bent dus in staat om een omstandigheid te creëren waarin je een engel kunt zien, als een fysiek wezen. Je zou bijvoorbeeld tijdens een meditatie kunnen vragen of jouw engel aan je kan verschijnen, of vraag jouw engel om je in jouw slaap te komen bezoeken. Een engel leeft niet op hetzelfde trillingsniveau als de mens. Engelen zijn fijner van stof dan mensen. Je kunt het vergelijken met water, dat verandert in waterdamp als de temperatuur omhoog gaat, en verandert in ijs als de temperatuur omlaag gaat.

Ook als een engel niet fysiek aan je verschijnt, kunnen ze je boodschappen en tekens geven. Ze doen dit vaak heel subtiel, door bijvoorbeeld een veertje op jouw pad achter te laten, door een vorm in de wolken, maar ook door lichtflitsen of vonkjes over te brengen via hun energie. Ook kunnen ze een boodschap geven door je steeds dezelfde getallen te laten zien, je oog te laten vallen op een woord of een tekst, of door verandering van temperatuur.

Engelenbezoek tijdens je slaap

Ben je gelovig? Je zou dan tijdens het bidden in gesprek kunnen gaan met je engel. Normaal gesproken zul je niet rechtstreeks tot een engel bidden, maar God zal altijd zijn boodschappers sturen naar degene die het nodig hebben. Je kunt dus tijdens het bidden prima vragen of de engelen ook andere mensen kunnen helpen die het nodig hebben.

Je kunt ook aan je engelen vragen, vlak voor het slapen gaan, of ze bij je kunnen komen in een droom. Heb je geluk, dan zou je een teken kunnen ontvangen van jouw engel dat jouw verzoek ontvangen is. Er zijn mensen die boodschappen in dromen ontvangen via symbolen, maar er zijn ook mensen die echt woorden krijgen als teken. Het komt zelfs voor dat er echt een engel verschijnt, soms zelfs je eigen beschermengel. Het is het meest voorkomend dat je een boodschap of een teken ontvangt vlak voordat je in slaap valt, of net voor het ontwaken.

Je doet er goed aan, wanneer je een teken of een boodschap hebt ontvangen, dat je deze ervaring opschrijft. Niet alleen is dit een geheugensteuntje, het is voor de engelen ook een aanmoediging om nog een keer met jou te communiceren op deze manier.

Engelenkaarten en contact maken

Een andere manier om contact te maken met engelen is door gebruik te maken van engelenkaarten. De boodschap die je door middel van engelenkaarten doorkrijgt is altijd wat jij op dat moment nodig hebt.

Engelen antwoorden orakelkaarten

Engelen orakelkaarten

Soms heb je een eenvoudig antwoord nodig op je vraag, een antwoord dat de spijker op zijn kop slaat. Dit kan een ‘ja’ of een ‘nee’ zijn, of je wilt weten wanneer je die baan krijgt, een zielsverwant tegenkomt, een beter huis krijgt enz. Deze kaarten bieden je betrouwbare leiding wanneer je een kort en krachtig, maar vriendelijk antwoord nodig hebt.

Bekijk engelen antwoorden orakelkaarten

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!