Wat zijn orakelkaarten?

Toekomst voorspellen en waarzeggerij bestaan al eeuwen en, sinds mensenheugenis, zoeken mensen naar antwoorden op belangrijke levensvragen op deze manier. Je hebt waarschijnlijk al vaak gehoord over Tarotkaarten, Lenormand- en Engelenkaarten maar orakelkaarten worden minstens even vaak geraadpleegd. Hoog tijd om deze eens door te lichten indien je er nog niet vertrouwd mee bent.

Wat zijn orakelkaarten

Je kunt orakelkaarten het best vergelijken met de Tarot. De Tarot telt 78 kaarten maar bij orakelkaarten kan het verschillen van deck tot het andere. Ze behandelen allemaal een apart thema en de afbeeldingen die je op de kaarten vindt, tonen aan bij welk thema ze passen. Bij de Tarot staan de kaarten boordevol symbolen die de bedoeling van de kaart verduidelijken. Bij orakelkaarten is dat niét het geval. Wel zijn alle kaarten voorzien van een korte tekst die, wanneer je ze goed leert te interpreteren, deze net zo betrouwbaar zijn als de Tarot.

Waarvoor gebruik je orakelkaarten

Om het even welke levensvragen je ook wakker houden, ze kunnen je dankbare antwoorden geven waarmee je verder kunt. Of het nu om relationele problemen gaat, geldkwesties, vertrouwen of andere zaken waar je mee worstelt, alles wat zwaar beladen is komt door het gebruik van orakelkaarten aan de oppervlakte. Het is ook enkel dàn dat je de nodige inzichten krijgt en daadwerkelijk iets aan je probleem kunt doen. Blijven ze woekeren in je onderbewuste en krijg je geen duidelijkheid, dan blijven ze bestaan en kunnen je weerhouden om volop te leven en gelukkig te zijn.

Wat is het verschil tussen orakelkaarten en tarotkaarten?

De Tarot wordt al eeuwen gebruikt en is wellicht door iedereen, die ooit een paranormale beurs bezocht, gekend. De kaarten zorgen voor inzichten en de kunst om ze te interpreteren werd vaak van moeder op dochter, vader op zoon of oma aan kleinkind doorgegeven. Wanneer je een deck koopt is het altijd vergezeld van een instructieboekje waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. Maar het is niet enkel kaarten 'lezen'. Aanvoelen en inzichten krijgen in de gelegde patronen zijn veel belangrijker en die krijg je pas na jaren oefenen. Ga je er zelf als leek mee aan de slag en is de symboliek voor jou Chinees, dan legt het orakel zich ook automatisch maar er gaat ontzettend veel informatie verloren als je ze niet door en door kent.

Hiervoor bieden orakelkaarten een mooie oplossing omdat de symboliek heel miniem is. De duidelijke boodschappen op de kaarten maken het makkelijker voor jou om de boodschappen te begrijpen. Op die manier kun je gerichter gaan werken en zal jouw legging genoeg inzichten aan het licht brengen waarmee je jezelf of anderen kunt helpen.

Welke soorten orakelkaarten zijn er?

Het aantal verschillende orakelkaarten is onnoemelijk groot. Hierbij kunnen we niet spreken over tientallen maar eerder over duizenden. Dit zorgt er wel voor dat er genoeg keuze is om te voelen welke voor jou het best geschikt zijn. Je begrijpt dat het onbegonnen werk is om ze allemaal te vermelden maar de meest gebruikte decks zijn hier zeker het vernoemen waard.

  • Moeder Aarde kaarten
  • Zigeunerkaarten
  • Ja maar kaarten
  • Medicijnkaarten
  • Godinnen orakel
  • Orakel van de liefde
  • Engelenkaarten

Hoe gebruik je de orakelkaarten?

Hoe je de kaarten gebruikt maakt niet echt uit, zolang je jouw intuïtie volgt zal het orakel zich altijd voor je uitspreiden. Je kunt hierbij, vooral in het begin, bijvoorbeeld het bijgevoegde instructieboekje volgen. Zorg er wel voor dat je helemaal ontspannen bent en de kaarten goed schudt. Sommige kaartleggers laten hun cliënten zelf de kaarten schudden zodat hun energie overgaat op de kaarten, anderen verkiezen het om ze zelf te schudden zodat enkel hun eigen zuivere energie de kaarten vult.

Begin met het belangrijkste, wat is de vraag. Wanneer je voldoende vertrouwen hebt in jezelf, en dat is wel noodzakelijk, kun je gewoon op gevoel de kaarten open leggen volgens een patroon dat je zelf kiest of, je kunt een patroon volgen  uit het boekje. Voor de beste kaartlezing ga je voelen wat je voelt, zonder erbij na te denken en spreek je dit uit naar degene die voor je zit.