Wat zijn krachtdieren

Wat zijn krachtdieren?

Krachtdieren komen voort uit natuurreligies, zoals het Sjamanisme. Het zijn beschermgeesten in de vorm van dieren. Deze dieren worden gezien als gids, bewaker en beschermer van je persoonlijke kracht.
 

Welke krachtdieren zijn er?

 
De kans is groot dat je bij krachtdieren denkt aan sterke en grote dieren, zoals een beer, leeuw of wolf. Maar er zijn ook andere krachtdieren, waar je misschien minder snel aan denkt, zoals een muis, een libelle of een kikker. Ieder krachtdier beschikt over een aantal specifieke kenmerken die je iets laten zien over je innerlijke kracht en oerinstincten.
 

Kun je meerdere krachtdieren hebben?

 
Vrijwel iedereen heeft meerdere krachtdieren. Sommigen krachtdieren blijven een leven lang bij je, anderen helpen je alleen even door een specifieke situatie heen en verdwijnen dan weer uit je leven. Dus in de loop van tijd kunnen je krachtdieren veranderen.
 

Hoe kom ik er achter wat mijn krachtdier is?

 
Krachtdieren maken zich op verschillende manieren kenbaar. Dat is dus niet voor iedereen hetzelfde. Hieronder een paar voorbeelden:
  • Een bepaald dier komt regelmatig voor in je dromen.
  • Als je in de natuur bent kom je altijd een bepaald dier tegen
  • Als je tv aanzet, een magazine openslaat en je steeds een bepaald dier opvalt
  • Andere “toevallige” ontmoetingen met een specifiek dier
 
Mocht je het moeilijk vinden om je krachtdier op deze manier te vinden dan kun je ook proberen te mediteren. Door een rustige plek uit te kiezen, je ogen te sluiten en te denken aan jouw favoriete plek in de natuur, zoals bijvoorbeeld de jungle, de zee of het bos. Probeer de omgeving vervolgens in je op te nemen en stel jezelf open voor een ontmoeting met je krachtdier.
 
Een andere manier is door samen met een sjamaan op zoek te gaan naar je krachtdier.
 

Wat kan ik met een krachtdier?

 
Ieder dier heeft zijn eigen kenmerken die symbool staan voor jouw krachten en valkuilen. Door je te verdiepen in de betekenis van jouw krachtdier leer je daar inzicht in te krijgen en helpt het je om jezelf verder te ontwikkelen.