manifesteren-def

Wat betekent manifesteren?

Manifesteren betekent volgens de dikke Van Dale "bekendmaken, openbaren". Ook in de spiritualiteit heeft dit woord dezelfde betekenis. Het gaat hierbij om het openbaar laten worden van je innerlijke wensen en gedachten.

Manifesteren; hoe werkt dat?

Het klinkt in het begin misschien zweverig of ingewikkeld, maar iedereen manifesteert. Of je nu spiritueel bent of niet. Als je dorst hebt manifesteert zich dat en kom je in actie door iets te drinken te pakken.

Zo is het ook met andere gedachten en verlangens. Hoe meer je een aantrekkingskracht voelt tot bepaalde gedachten, hoe sterker je er in gelooft en hoe meer je in actie komt om dat doel te behalen

Wat kun je manifesteren?

Je kan alles manifesteren. Dat klinkt misschien raar, maar alles waarvan jij vindt dat je het waard bent of dat je het verdient kun je manifesteren.

Om een concreet voorbeeld te noemen: je vindt dat je meer liefde van je omgeving verdient. Door dit te manifesteren en hier ook oprecht in te gaan geloven zul je dit ook gaan uitstralen naar je omgeving. Je manifesteert je verlangen. Je voelt je steeds prettiger bij mensen die je liefdevol behandelen en mensen die dat niet doen zul jij je steeds minder van aantrekken.

Maar ook het tegenovergestelde is waar. Als jij (onbewust) vindt dat jij iemands liefde niet waard bent, dan zul je dat ook gaan manifesteren.

Manifesteren kun je leren

Er zijn meerdere manieren om te manifesteren. Het gaat om het openbaren van je innerlijke verlangens. Focus daarbij op het positieve, niet op datgene waar je gebrek aan hebt of denkt te hebben.

Om het vorige voorbeeld nog maar eens aan te halen: Als je liefde ontvangt uit je omgeving, wees daar dan oprecht dankbaar om en koester die momenten. Je zal je meer geliefd gaan voelen en sterker worden. Als je juist focust op de momenten dat iemand je niet de liefde geeft die je verdient zal je je juist minderwaardiger gaan voelen en bevestigt dat je onderbewuste gevoel dat je het niet waard bent.

Daarnaast zijn er nog andere methoden, zoals regelmatig je verlangens op te schrijven of je in te leven dat die verlangens al vervuld zijn. Anderen gebruiken bijvoorbeeld edelstenen, engelen of chakra's als hulpmiddel bij het manifesteren.