Wat is een aura

Wat is een aura?

Wat is een aura en wat doet een aura? Je vindt hier wat dit betekent.

Wat is een aura?

Een aura is een elektromagnetisch veld dat als een schil rond je fysieke lichaam aanwezig is. Deze persoonlijke energie van je gevoelens en gedachten staat niet stil, maar beweegt op spiraalvormige wijze. Elke aura straalt unieke trillingen uit. Het uitzenden van signalen en oppikken van signalen van anderen doe je onbewust, zonder erbij na te denken.

Niet alleen mensen hebben een aura, maar ook dieren en voorwerpen stralen energie uit. De aura van een mens is heel levendig, die van een dier is vooral gebaseerd op instinct en de aura van een plant is heel statisch. Een aura kan ei- of cirkelvormig zijn, kan groter of kleiner worden en bestaat uit laagjes.

Wat doet een aura?

Een aura straalt uit wie je bent, hoe je gezondheid is en hoe je je mentaal voelt. Je aura gaat ook over je spirituele gezondheid. Omdat deze aspecten van jou geen vaststaand gegeven zijn, verandert je aura-energie continu. De steeds wisselende kleuren, vormen en trillingssnelheid van je aura weerspiegelen je gemoedstoestand en je manier van denken. Ook kan je aura meer vertellen over je karakter, talenten en verleden.

Bij negatieve gedachten en bezigheden zijn de trillingen van je energievelden minder snel dan bij positieve gevoelens. Bij vermoeidheid, na een vervelende gebeurtenis of bij een slechte weerstand is je aura verzwakt en zal deze minder sterk trillen. Het is mogelijk om je aura weer op te laden en gezonder te maken, bijvoorbeeld door een reinigende beweging langs je lichaam te maken of door uit te waaien aan het strand.

Aura's zien: kan iedereen dit?

Rond je fysieke lichaam liggen je etherische aura, die je levenskracht geeft en je astrale aura, waar je emoties zetelen. Om je hoofd ligt je mentale lichaam, dat gaat over je denken, intuïtie en creativiteit. De buitenste laag weerspiegelt je spirituele ontwikkeling. Gevoelige mensen kunnen de energie en spanningen van andere voelen. Er zijn bovendien veel voorbeelden van situaties waarin mensen elkaar met hun aura beïnvloeden.

Sommige mensen hebben een aangeboren vermogen om aura-energie te zien. Anderen kunnen het waarnemen van aura’s leren door hun bewustzijn te trainen. Dit kost wel veel tijd. Mensen die aura’s kunnen zien noemen we 'paranormaal begaafd'. Aura readers zijn mensen die er hun beroep van hebben gemaakt om de kleuren te bespreken die ze bij jou in je energieveld zien.

Kleuren in het aura

Aura readers zien vaak een combinatie van kleuren en één kleur die eruit springt. Een aura is heel persoonlijk en de kleuren zijn daarom niet op één manier te interpreteren. Zo kan rood voor woede staan, maar ook voor liefde. Groen wordt geassocieerd met de natuur en met genezing, maar ook met afgunst. Geel is verbonden met vreugde en met rationeel denken. Wit geeft rust aan, maar kan ook slaan op verveling of leegte.

Je aurakleuren variëren van licht tot donker en van pastel tot fluorescerend. Ze stralen kracht of zwakte uit, rust of onrust en pijn of vreugde. Met meditatie en positieve gedachten kan je leren om je aura te versterken, zodat je weer beter in je vel zit!

Je aura laten lezen?

Iemand die je aura kan lezen ziet op welke punten je in balans bent en op welke punten niet. Aan de hand van de kleuren die hij of zij waarneemt kan je zo meer te weten komen over je gevoelens en blokkades. Ook je gezondheid en informatie over een vorig leven kunnen aan bod komen bij een auralezing.