Wat is het ego of het pijnlichaam?

Wat is het ego of het pijnlichaam?

Mensen met een groot ego, je vindt ze in alle lagen van de bevolking. En meestal worden deze mensen niet als echt aardig ervaren. Maar wat is het ego of, anders genoemd, het pijnlichaam. En hoe komt het dat ego zo verschillend is van mens tot mens. Waar in het menselijk lichaam zit dat pijnlichaam en hoe ga je er mee om. Een hoop boeiende vragen waarop je hier een antwoord vindt.

Wat is een ego of een pijnlichaam

Om het in een paar woorden samen te vatten is het ego het idee of beeld dat we hebben van onszelf. Het is als het ware het geconceptualiseerd gevoel van het ‘ik' wat ons onderscheid van anderen. Dit pijnlichaam staat voor de angst om niet te winnen, geen gelijk te halen en de eenheid te verdelen. Het geeft grenzen aan die je 'ik' moeten beschermen tegen angsten die het zelf voortbrengt. Het is het in leven houden van de emotionele pijn die je nog niet verwerkte en zich aan je klampt.

Hoe herken je het pijnlichaam

Vermits het pijnlichaam geen fysieke vorm heeft, ga je het niet kunnen aanwijzen in je lichaam. Het herkennen is dan weer vrij eenvoudig. Alle gevoelens en gedragingen, gedachten en uitingen die je ontbinden van anderen, is ego of pijnlichaam. De wil om beter te zijn, sneller, intelligenter, mooier en zo meer, heeft allemaal te maken met je ego.

Kun je het ego of pijnlichaam veranderen

Terwijl alles voortdurend in beweging is om je heen, wil het ego maar één ding: alles bij het oude laten. Om de beste versie van jezelf te worden is het nodig dat je het ego opzij zet want dit wil niets liever dan je krampachtig tegenhouden om te groeien. Als je altijd beter wilt zijn dan anderen, dan groeit alleen je ego. Je 'ik' komt in het nauw en hoe meer ruimte je ego krijgt, hoe minder ruimte er is voor groei en verbinding met alles wat in de kosmos aanwezig is.

Ziek zijn is goed voor je pijnlichaam 

Je hebt wellicht al gemerkt dat mensen die plots ziek worden, veel minder last hebben van een groot ego. Ze worden hartelijker, vriendelijker en aanhankelijker. Dit komt omdat het pijnlichaam energie vreet en te weinig energie krijgt als je ziek bent. Je lichaam heeft dan alle energie nodig om te genezen en te helen. Hoe meer zieken hun best doen om hun ego in stand te houden, hoe trager het genezingsproces zal verlopen.

Kun je een pijnlichaam paaien

Je kunt je ego slechts tijdelijk gelukkig maken want, als het gelukkig is, is het niet meer het ego dat het was. De vreugde zal maar heel kort duren omdat het gelukkig en/of vredig zijn, niet kan aanvaarden. Wanneer het dat wél zou doen, dan zou het ego doven en dat is net wat het niét wilt, het wil zich blijvend manifesteren.

Reactie plaatsen