energiewerk

Wat is energiewerk?

In de spiritualiteit wordt vaak gesproken over energiewerk. Energie is in allerlei vormen beschikbaar. In het dagelijks leven kennen we diverse soorten energie, zoals warmte, elektriciteit, bewegingsenergie enzovoort. Zo is het ook met betrekking tot spirituele energie. Het bestaat uit diverse vormen van energie die werken boven het niveau van je normale bewustzijn.

Wat kun je met energiewerk?

Er is ontzettend veel mogelijk met energiewerk. Door aandacht te krijgen voor de energiestromen in je lichaam kunnen we aan onszelf werken op persoonlijkheidsniveau. Je kan bijvoorbeeld hiermee bepaalde negatieve emoties makkelijker loslaten of juist positieve emoties meer toelaten, je mentale lichaam opschonen en meer vrede, vreugde en harmonie toelaten in je leven.

Hoe kan ik energiewerk waarnemen?

Zoals eerder al gezegd, er zijn heel veel verschillende soorten energie. Die uitten zich op verschillende manieren (denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen elektriciteit en warmte). In je lijf zitten diverse chakra's, dat zijn centrumpunten van energie. Door daar op te focussen kun je meer en meer bewust worden van energiestromen. Energie manifesteert zich ook in ons aura door middel van verschillende kleuren. 

Ook engelen of edelstenen kunnen ons helpen met het voelen van verschillende energiestromen. Bij alles geldt dat dit oefening vergt. Energieveranderingen zijn vaak subtiel en dat vraagt een grote opmerkzaamheid om dat te voelen. Alleen door je open te stellen en veel te oefenen wordt je daar steeds behendiger in.