entiteiten

Wat zijn entiteiten?

Met entiteiten worden in de spiritualiteit zielen of geesten bedoeld die rondzwerven op aarde. Deze entiteiten zijn overleden mensen die niet na het hiernamaals kunnen of willen gaan. Zij hebben geen eigen lichaam meer en bestaan dus uitsluitend uit energie.

Wat doen entiteiten?

Entiteiten blijven rondzwerven op aarde. Sommigen zijn zich niet eens bewust van het feit dat ze overleden zijn en houden vast aan hun oude ritme. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom entiteiten op aarde blijven ronddolen, zoals:
  • De entiteit kan bepaalde dierbaren niet loslaten en moet bij ze blijven
  • De entiteit is heel sterk gehecht aan een bepaald huis, of aan een bepaalde plek, en blijft daar ronddolen. Deze plekken kennen we ook als spookhuizen.
  • Nabestaanden kunnen een dierbare overledene niet loslaten en houden op die manier de entiteit tegen om naar het hiernamaals te gaan
  • De entiteit is angstig om naar het Licht te gaan of is niet in staat om het Licht te vinden

Kun je entiteiten waarnemen?

Entiteiten zijn meestal niet zichtbaar. Het is een energie die zich op een bepaalde plaats bevindt. Mensen die heel gevoelig zijn, zoals bijvoorbeeld hoog-sensitieve mensen (HSP), kunnen deze energie wel voelen. Ook zijn er mensen die schimmen of orbs kunnen zien, maar dat komt relatief weinig voor.

Daarnaast kan het zijn dat entiteiten zich prettig voelen bij het energieveld van mensen. Dit kan op verschillende manieren. Sommige entiteiten blijven 'in de buurt', maar er zijn ook entiteiten die zich vestigen in de aura van een mens. Ze liften als het ware mee op de energie van de aura. Deze energie wordt dus uit de aura gehaald en kan bepaalde (lichamelijke en psychische) klachten tot gevolg hebben.

Zijn entiteiten boosaardig?

Nee, entiteiten zijn geen boosaardige energieën. Dit in tegenstelling tot demonen. Entiteiten zijn dolende en niet in staat om het Licht te vinden. In hun verdwaalde staat zoeken ze vertrouwde plekken op of de warmte van een mens. Ze doen dus niet iemand bewust kwaad. Maar een entiteit kan dus wel energie kosten en voor klachten zorgen.

Kan ik zelf een entiteit wegsturen?

Het is mogelijk om entiteiten weg te sturen, maar als deze niet naar het Licht worden begeleid kunnen ze terugkeren of kunnen andere entiteiten de lege plek innemen. Het feit dat een entiteit zich aan iemand hecht betekent ook dat er bij die persoon een energie aanwezig is die prettig is voor de entiteit. Als dat niet veranderd blijft de gevoeligheid voor meeliftende entiteiten bestaan. Voor het wegsturen van entiteiten is het verstandig om de hulp van een medium in te schakelen.