Wat is het verschil tussen een engel en een aartsengel?
Aartsengelen
Spiritueel Groeien
Aartsengelen
2 min

Wat is het verschil tussen een engel en een aartsengel?

2 min

Aartsengelen, maar ook gewone engelen, zijn machtige, liefdevolle en onsterfelijke wezens met een puur bewustzijn. Ruimte en tijd hindert ze niet. Dit zorgt ervoor dat engelen op hetzelfde moment bij meerdere personen kunnen zijn om ze bij te staan of te helpen. Maar wat is nu precies het verschil tussen een gewone engel en een aartsengel? In dit artikel leggen we het uit.

Wat is een engel?

Een engel is een wezen van licht en komt vanuit liefde en pure energie naar je toe. Je hebt al engelen om je heen voordat je geboren wordt en ze blijven je hele leven bij je. Ze brengen je troost, boodschappen en steun op je levenspad. Een engel kan een dierbare of een overleden persoon zijn, maar over het algemeen zijn het wezens van licht die vanuit het Universum naar je toegestuurd worden om je te helpen en bij te staan.

Wat is een aartsengel?

Een aartsengel is een boodschapper van God en hij/ zij begeleidt en beschermt ons. Archángelos is het Griekse woord voor aartsengel en betekent opper boodschapper. Dit geeft goed weer wat de functie van een aartsengel is. Elke aartsengel heeft een eigen energie en een eigen werkveld. Ons begeleiden en helpen op ons levenspad is het voornaamste doel van een aartsengel.

Zie ook: Aartsengelen aanroepen: dit moet je weten!

Een aartsengel kan zowel een vrouwelijke als mannelijke vorm en energie aannemen. Er is echter één uitzondering en dat is Michaël; deze engel heeft een duidelijke mannelijke energie. Alle andere aartsengelen zijn in staat om als vrouw of als man aan je te verschijnen. Omdat engelen op meerdere plekken tegelijk aanwezig kunnen zijn, kun je ze dus altijd om hulp vragen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van engelenkaarten. Dit is een fijne en laagdrempelige manier om contact te maken met een engel.

Zie ook: Welke soorten engelen zijn er?

Welke aartsengelen zijn er?

Er zijn verschillende aartsengelen en in elke religie is het weer anders, maar in totaliteit zijn er 15 aartsengelen. De bekendste zijn de aartsengel Gabriël, Michaël, Rafaël en Uriël.

Aartsengel Gabriël helpt je om je eigen kracht te vinden. Hij kan je helpen met creatieve activiteiten en staat er om bekend dat hij ook vaak schrijvers helpt die vastgelopen zijn.

Aartsengel Michaël beschermt je en geeft je een veilig gevoel. Heb je dus bescherming nodig, het maakt niet uit in wat voor situatie, dan kun je aartsengel Michaël om hulp vragen. Michaël kan je helpen bij het terug krijgen van je energie en helpt je te herinneren dat je op jouw heldere intenties mag vertrouwen.

Aartsengel Rafaël houdt zich voornamelijk bezig met heling. Heb je last van ongezonde patronen? Dan kun je aartsengel Rafaël vragen om je te helpen bij het loslaten hiervan. Hij/ zij helpt je bij het creëren van een gezonde leefstijl en bij het loslaten van ongerustheid en zorgen.

Aartsengel Uriël is de engel van wijsheid. Via helderweten geeft hij/ zij je inspiratie. Uriël laat je graah weten dat je op je innerlijke wijsheid kunt en mag vertrouwen en dat je hier ook naar kunt handelen.

Daarnaast heb je nog de aartsengelen Ariël, Azraël, Haniël, Raziël, Chamuël, Sandalfon, Metatron, Zadkiël, Raquel, Jofiël en Jeremiël.

Zie ook: Wie zijn de aartsengelen?

Engelenkaarten Aartsengelen

Engelenkaarten aartsengelen

Aartsengelen zijn heel invloedrijk en wijs, en liefdevolle gidsen die je op wonderbaarlijke wijze kunnen motiveren en helen. Doreen Virtue maakt je, met de 45 kaarten waaruit het deck bestaat, vertrouwd met de 15 aartsengelen, geeft je hun boodschappen door, helpt je ze te raadplegen en belangrijke levensvragen te laten beantwoorden

Kaartenset aartsengelen bestellen

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Vragen

Laat gerust een reactie onder dit blog!